2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ajánlószelvény a postaládákból és a netrõlForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-11 17:56:01
Több száz postaládát törtek fel az elmúlt napokban ajánlószelvényekért. Az RTL Híradó két társasházban is járt, mindkét helyen az összes postaládát feltörték, csak a két házban összesen 85-öt.

Közben az interneten adják-veszik a szelvényeket. Az egyik portálon 500 forintért ajánlották, végül 1000 forintért kelt el ajánlószelvény csütörtökön délután.

Az egyik budapesti társasház postaládáját felfeszítették. De nem csak ezt, hanem majdnem az összeset. Van, amelyiket visszahajtottak a lakók, de olyan is van, amit úgy hagytak, ahogy a tolvajok. Egy másik társasházban is feltörték a postaládákat.

Az egyik lakó az RTL Híradónak azt mondta, nem sokkal azután érkeztek a tolvajok, hogy a postás bedobta az ajánlószelvényeket.

„Szerdán hozta ki a postás a kopogtató leveleket, és akkor törték föl három órakor délután. És a kopogtatócédulákat vitték el” – mondta Németh Erzsébet.

Csak az ajánlószelvényeket vitték el - semmi mást. Aki akar, kérhet új cédulát az ellopott helyett, méghozzá a helyi jegyzõtõl.

Az Országos választási Irodánál azt mondták, ha az eredeti tulajdonos nevével használják fel az ellopott szelvényt is, mindkét ajánlás érvénytelen lesz. Az eltûnt ajánlószelvények ügyében nyomoz a rendõrség.

Az RTL Híradó kereste a rendõrséget, de nem akartak nyilatkozni. Közleményt adtak ki, ebben azt írják, hogy még vizsgálják mi tûnt el pontosan a postaládákból. A legtöbb esetben egyelõre rongálás miatt nyomoznak.

Az egyik internetes portálon 500 forintért kínálták, de végül ezer forintért kelt el egy ajánlószelvény csütörtökön délután az interneten. A vas megyei eladó fotót ugyan nem tett fel, de kipróbálási és megtekintési lehetõséget felajánlott. A szabályok szerint ez bûncselekmény. Ugyanúgy ahogy az ajánlószelvények ellopása is. Akár három év börtönbüntetés is járhat érte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!