2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Rabok profilját törölték a FacebookrólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-11 18:00:21
A brit igazságügyi minisztérium kérésére a Facebook eltávolította harminc börtönben ülõ rab profilját a közösségi oldalról - közölte a tárca vezetõje csütörtökön.

Jack Straw azután fordult a Facebook üzemeltetõihez, hogy bûncselekmények áldozatainak hozzátartozóitól panasz érkezett hozzájuk arra, hogy a rabok gúnyos megjegyzéseket tesznek és fenyegetik õket az interneten keresztül.

"Leütöttek, de még nem ütöttek ki" - írta a Facebookon egy férfi, aki egy 16 éves fiú meggyilkolásáért ül börtönben. Hozzátette, hogy szeretne egy távirányítót, amellyel "elhallgattathatna vagy kitörölhetne embereket, ha kell." Egy másik rab állítólag azzal hencegett, hogy alig várja, hogy szabadulása után belenézhessen bizonyos emberek szemébe és lássa a félelmet.

Ilyen és ehhez hasonló, az áldozatokat vagy rokonaikat megfélemlítõ üzenetek miatt döntött úgy a brit minisztérium, hogy a rabok oldalainak eltávolítását kéri a közösségi oldaltól.

"Egyértelmûvé tettük a Facebook számára, hogy szerintünk elfogadhatatlan és helytelen, ha ezek a profilok tovább mûködnek és a Facebook egyetértett velünk" - mondta a minisztérium szóvivõje, aki egyben megígérte, hogy a jövõben is kérni fogják a hasonló tartalmak törlését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!