2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Autósok figyelem, fizetni kellForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-02-24 20:23:58
Címkék: Bihari hírek
Csak pár napjuk maradt az autósoknak, hogy kicsengessék az idei kgfb díját. Március elsején éjfél a határidő, addig be is kell érkeznie a kötelező tarifájának. A késlekedés sokba is fáj(hat).

Az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampányban biztosítót váltóknak fontos tudniuk, hogy bár a biztosítók kár esetén már január elsejétől fizetnek, a törvény az ügyfeleknek 60 napos díjfizetési haladékot tesz lehetővé, így március 1-jén éjfélig kell az idei első díjnak beérkeznie a biztosítóhoz – írja Az én pénzem lakossági pénzügyi portál a jegybank adatai alapján. Ellenkező esetben a biztosítás megszűnik.

Akinek a díj nem fizetése miatt megszűnt a kötelező biztosítása, és nem köti meg azonnal újra a megszűnés napján, a fedezetlenség időtartamára fedezetlenségi díjat kell fizetnie, melynek mértéke – a személyautó teljesítményétől függően – 2017-ben naponta 310-690 forint.

A legsúlyosabb következmény ugyanakkor az lehet, ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában kárt okoz: ilyenkor neki kell állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmillió forintot is elérő kártérítést, ami könnyen életre szóló fizetési kötelezettséget jelenthet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!