2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Eloltották a tüzet, milliárdos a kárForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-12 14:49:42
Az elsõ becslések szerint milliárdos kár keletkezett a Billerbeck leégett budapesti raktárában. A tûzoltók a lángokat már megfékezték ugyan, de várhatóan még pénteken is lesz dolguk a parázsló romok között. A tûzvizsgáló a helyszínen van, jelenleg a tanúkat hallgatja meg.

Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: a tûzoltók eloltották a lángokat, már csak kisebb fellángolások vannak. A parázsló részeket azonban még mindig oltják, a korábbi legmagasabb, ötös fokozatot azonban hármasra mérsékelték. Hozzátette: a tûzoltók addig maradnak a helyszínen, amíg az utolsó parazsat is el nem oltják, ezért a 118 tûzoltó egyelõre a helyszínen marad. A rendõrség vízágyúja valamivel fél 10 elõtt ért a helyszínre, 9600 liter vizet szállított a helyszínre.

A szóvivõ korábban elmondta: párnák, paplanok és az ezek töltéséhez szükséges anyagok kaptak lángra a XV. kerületi Billerbeck raktárban, ahol kisebb mennyiségben oldószerek is elégtek. A tûzoltóknak sikerült az 5 ezer négyzetméteres raktárral egybeépített irodaházat megmenteni, csakúgy, mint az épület északi oldalán álló vegyi raktárt is, amely néhány évvel ezelõtt már lángra kapott.

Mint ismert, a lángok a Billerbeck cég XV. kerületi, Szántóföld utcai telephelyén csaptak fel csütörtök este, egy ötezer négyzetméteres raktárban. A tûz veszélyeztette az égõ épület mellett álló kétszintes irodaházat is. A fémszerkezetre épített csarnok teteje a hõterheléstõl beszakadt, a téglafalak pedig több helyen megrogytak a hõtõl és a lezuhanó vasszerkezettõl. Személyi sérülésrõl egyelõre nincs információ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!