2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Világvége! Katasztrófa készül Dubajban! NASA-képekForrás: Ingatlantájoló
Utolsó módosítás: 2010-02-12 17:44:59
A NASA az ûrbõl készített felvételeket tett közzé a Dubajban épülõ Világ-szigetcsoportról. Az ambiciózus terv a képek tanúsága szerint hullámsírban végezheti.

A tényleges állapot messze nem hasonlít a korábbi látványképeken vázolt tervekhez, a szigetek szélét kezdik elmosni a hullámok.

 

A gigantikus projekt hét évvel ezelõtt indult, a beruházók arra számítottak, hogy a hírességek és a dúsgazdag vásárlók rövid idõn belül felvásárolják majd a 300 darabból álló mesterséges szigetcsoportot.


Így fest a Világ-szigetcsoport az ûrbõl

 

A vevõk nevei között szerepeltek színészek, zenészek és sportolók is, de befektetõk is érdeklõdtek a projekt szigetei után. A munkálatok során 47 millió tonna sziklát és 11 millió köbméter homokot szórtak a vízbe, ezzel próbálták megformázni a világtérkép kicsinyített mását. A képek azt mutatják, hogy még messze nem értek véget a munkálatok, mert a tenger visszaköveteli, amit elvettek tõle.



Így mutat a korábbi látványterveken

 

A NASA szerint a szigetek a jelen állás szerint egyáltalán nem alkalmasak az infrastrukturális fejlesztések megkezdésére. A munkálatokat a pénzügyi gondok miatt tavaly felfüggesztették, azóta a szigetek körvonala teljesen megváltozott. A sziget honlapja vészjóslóan csendes, utoljára 2008 októberében az alapzat kialakításának befejezésérõl számoltak be.

A szigetek körvonalai kezdenek elmosódni, úgy tûnik a mesterséges szigetvilág süllyedni kezdett. A szomszédos Pálma-szigetcsoportot két éve még be tudták fejezni, de a Világ-szigetek sorsa könnyen megpecsételõdhet.


A Pálma-szigeteket átadták, de Világ sorsa megpecsételõdhet

 

A Pálma-szigetek sem váltotta be teljesen a hozzá fûzött reményeket, miután több szállodalánc a válságra hivatkozva visszamondta az itt tervezett fejlesztéseit.

A dubaji fejlesztések ellen többször felléptek már a környezetvédõk is, akik szerint a mesterséges szigetek tönkreteszik a természetes élõvilágot és megváltoztatják a víz áramlását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!