2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Itt az okostelefon, amelyik buta, és ezzel rengeteg időt megment önnekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-20 21:00:13
Címkék: Bihari hírek
A digitális világ Pause gombjaként is felfogható az a készülék, amelyik a Kickstarteren gyűjti a pénzt, és egy nagyon fontos dolgot ad leendő vevőinek: hasznosan eltölthető időt.

A legújabb kutatások szerint összességében kilenc milliárdszor ellenőrzik naponta okostelefonjaikat, tabletjeiket a felhasználók, nehogy lemaradjanak egy Facebook-bejegyzésről, egy Twitter-posztról vagy egy Snapchat-üzenetről. Teszik ezt annak ellenére, hogy mindez rengeteg időt elrabol, viszont nehéz szabadulni az ilyesfajta függőségtől.

Ebben próbálnak segíteni a Siempo fejlesztői: a különleges koncepciótelefon úgy okos, hogy közben buta. Egy alap androidos telefonról van szó, amelyben van böngésző, lehet jegyzetelni, vannak benne térképek, fotózni és e-mailezni is lehet vele, azonban hiányoznak róla a közösségi média alkalmazásai, és hogy még véletlenül se csábuljon el senki, a Google Play sem érhető el róla. Az okostelefonok másik nagy figyelemelterelő próbálkozása az állandó értesítés-küldés. A Siempo készülékénél ez csak adott, előre beállított időszakban történhet, ami nem lehet hosszabb 1 óránál.

 

A cégnek, amelyik korábban még a Minium névre hallgatott már 2015-ben is volt egy hasonló koncepciója, annak a telefonnak viszont fizikai billentyűzete volt és kicsi volt a képernyője. A mostani telefon viszont éppen olyan, mint napjaink egyéb érintőképernyős készülékei, azaz senki sem tűnik régimódinak, ha ezt használja.

A specifikációk természetesen nem eget rengetők: négymagos, 1 GHz-es processzor, 8 GB belső tárhely, 4”-es kijelző, 1600 mAh-s akku.  Ha a netes közösség is jelzi, hogy tetszik a koncepció, akkor már decemberben szállíthatják a buta-okos telefonokat. Az áruk már más kérdés. Az első 500 vásárló 279 dollárért (körülbelül 80 ezer forintért) kaphatja meg, később viszont már 319, illetve 349 dollár (92 ezer, majd 100 ezer forint) lesz az ára, és ezek kicsit húzósnak tűnnek az említett specifikációkhoz képest. Persze lehet, hogy lesznek olyanok, akiknek megér ennyit egy önkontrollra tanító készülék.

 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!