2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nagy változásra készülnek a takarékszövetkezetekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-21 21:04:25
Címkék: Bihari hírek
Az ötvenkét takarékszövetkezet helyett tucatnyi, regionális központú pénzintézet jönne létre még idén.

Ötvenkét takarékszövetkezet egyesülne az év végéig – erről nyújtottak be a szándéknyilatkozatot az Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetéhez.

Az egyesüléseket követően év végéig a tervek szerint tizenkét regionális központú, mérethatékony pénzintézet jön létre szakmai alapokon, elsősorban a földrajzi közelség, az azonos, vagy nagyon hasonló mikrokörnyezeti adottságok jobb kihasználásával. A fúziók elsődleges célja a hatékony és eredményes szövetkezeti hitelintézeti működés erősítése, a rendelkezésre álló tőke koncentráltabb hasznosítása, az értékesítési tevékenység hatékonyságának növelése, valamint a rendelkezésre álló tudás és humánerőforrás kapacitás jobb kihasználása – hangsúlyozta Vida József.

A Takarékbank elnök-vezérigazgatója hozzátette: egységes a szektor álláspontja abban, hogy a folyamat végén a Takarék Csoport intézményrendszerét az SZHISZ, az Integráció központi és kereskedelmi bankja, a Jelzálogbank és néhány hasonlóan erős, közepes méretű, földrajzilag egységes szövetkezeti hitelintézet alkossa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!