2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Lekevert egy 20 milliós sallert a jegybank a CIG-nekForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-22 18:59:35
Címkék: Bihari hírek
Az MNB 20 millió forintos bírságot szabott ki a CIG Pannónia Biztosítóra a vezérügynöke biztosításközvetítői nyilvántartásba való bejelentésének és engedélyezésének elmaradása miatt.

Az MNB hivatalból folytatott vizsgálatot a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nél az Olaszországban nyújtott határon átnyúló tevékenységével, illetve a vele együttműködő biztosításközvetítői és kiszervezett tevékenységet végző budapesti céggel kapcsolatban.

Megállapították, hogy a CIG Pannónia Biztosító nem tette meg a szükséges bejelentést a cég biztosításközvetítői felügyeleti nyilvántartásba vételére, és nem is szerepeltette saját közvetítői belső nyilvántartásában sem.

A társaságot a biztosító az MNB előzetes engedélye nélkül bízta meg vezérügynöki teendők ellátásával is. Mindezeken túl az MNB az ügymenet kiszervezésével összefüggésben bejelentési késedelmet, illetve belső szabályozási hiányosságokat, pontatlanságot is megállapított.

A bírság megállapításánál súlyosító körülménynek számított, hogy a CIG Pannónia egy jelentős üzletviteli jogkörrel megbízott biztosításközvetítővel kapcsolatban mulasztotta el a bejelentési és engedélyeztetési kötelezettségét.

Enyhítő körülménynek számított, hogy a CIG Pannóniának az érintett társasággal való jogviszonya részben megfelelt a kiszervezési közjogi szabályrendszerének.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!