2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Tragédia egy debreceni kovácsüzemben: három embert állítanak bíróság eléForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-22 19:38:18
Címkék: Bihari hírek
A debreceni kovácsüzemben 2015 végén az anyagmozgató daruval feldöntötték az ott dolgozó gázszerelők emelőkosaras liftjét. Egy ember meghalt, három embert bíróság elé állítanak.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség három férfi ellen emelt vádat a debreceni kovácsüzemben 2015 végén történt baleset ügyében.

Egy gázszerelést végző cég a gyár egyik csarnokában fűtési rendszert épített ki. 2015 novemberében fogtak munkához úgy, hogy közben működött a kovácsüzem. November 24-én hárman egy emelőkosaras liftbe szálltak, és majdnem tízméteres magasságban dolgoztak.

A kivitelezés irányító is a liftben volt, és nem gondoskodott arról, hogy lentről valaki figyelje őket, és szóljon, ha veszély van.

A kovácsüzem egyik dolgozója aznap darukezelőként dolgozott a csarnokban, anyagmozgatásban vett részt, de nem nézte meg, hogy a daru hatósugarában van-e az az emelőkosaras lift, amin a gázszerelők dolgoztak. Meg erre nem is figyelmeztette őt senki.

Megtörtént a baj: a darun lévő teher kilengése feldöntötte az emelőkosaras liftet. A fent lévők közül az egyik szerelő meg tudott kapaszkodni az üzemcsarnok falában, és lemászott onnan. A másik két ember azonban a betonpadlóra esett.

Egyikük többszörös koponyaalapi törést szenvedett, és a helyszínen meghalt. A másik ember, az ügy másodrendű vádlottja, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréseket szenvedett.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a három férfi ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozták mindhármuk esetében – közölték szerdán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!