2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sokallják az 50 ezres bírságot egyetlen kanyarodásértForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-22 20:39:48
Címkék: Bihari hírek
A szabálytalanul kanyarodó autósokat 50 ezer forintra büntetik a közterület-felügyelők. Tarlós István főpolgármester szerint ez teljesen elfogadhatatlan, ezért az ügyben most a Belügyminisztériummal egyeztet – hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben kedden este.

Az utóbbi időben több kereszteződésben is rendszeresen megbüntették a szabálytalanul kanyarodó autósokat Budapesten.

A bírság 50 ezer forint, amit kormányrendeletben határoztak meg.

Bírságolnak a Bécsi út, Reménység utca kereszteződésénél, a Szépvölgyi útnál és az Evező utcánál pedig kamerákat is felszereltek, azzal figyelik a forgalmat.

Egy férfi 400 ezres bírságot szedett össze így. A Tényeknek nyilatkozva azt mondta: Összesen 8 darab bírságot kaptam én, itt az utcában tudok olyanról, aki 6, 9, egy házaspár pedig 15 darab bírságot kapott két hét leforgása alatt.

Egy másik autós azt mondta, elismeri, hogy szabálytalan volt, egy csekket be is fizetett, de a sorozatos bírságolással nem ért egyet.

Az autósok azért dühösek, mert szerintük túlzás az ötvenezres bírság. Maximum 10-10 ezer forintot éreznének elfogadhatónak.

Van olyan kereszteződés, ahol egy hónap alatt több mint négyezer autóst büntettek meg. Ez 203 millió forintnyi büntetést jelent. Erről korábban itt írtunk.

 

Tarlós István főpolgármester az ügyben a Belügymininisztériumhoz fordult: Kezdeményeztem, hogy vizsgálják felül ezeket az intézkedéseket, elfogadhatatlan és tűrhetetlen – mondta. A Tényeknek a Belügyminisztériumban azt mondták, az ügyben az Országos Rendőrfő-kapitányság az illetékes, onnan az ügyet továbbították a BRFK-nak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!