2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Beszakadt a hó súlya miatt a tetõForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-15 17:45:25
Az elsõ becslések szerint tízmillió forintos kár keletkezett a használaton kívüli kazincbarcikai iskolaépületben, amelynek a tetõszerkezete beszakadt a hó súlya alatt vasárnap.

Karikás Lajosné a borsodi város alpolgármestere a Független Hírügynökséggel azt közölte: az épület üresen állt, az önkormányzat értékesíteni szeretné az ingatlant. A város eddig is gondoskodott, valamint a továbbiakban is gondoskodik az épület õrzésérõl, a hétvégi balesetrõl is a biztonsági szolgálat értesítette a tûzoltóságot és a rendõrséget.

Az alpolgármester hozzátette: a volt iskolaépület melletti járdát a tûzoltóság biztonsági okokból lezárta, a veszélyt jelzõ táblákat pedig a lehetõ leghamarabb kihelyezik. Lezárták az udvart is, ami közös a most is mûködõ Ádám Jenõ Általános Iskolával.

A mûszaki bejáráson - amelyen a polgármesteri hivatal építéshatósági, városüzemeltetõ, városfejlesztési osztálya, egy statikus tervezõ, valamint egy építõipari cég képviseltette magát- kiderült: az elsõdleges becslések szerint a kár 10 millió forint. Karikás Lajosné elmondta: az önkormányzat az épületet biztosította, a kárt jelezték a biztosító társaságnak. Megkezdték a tetõszerkezet ideiglenes védelmi munkálatait, a helyreállításhoz szükséges építési engedélyezési terv készítését. A bizottság javasolja az épület Jószerencsét úti szárnyának statikai szakvéleményeztetését, mert a helyszíni vizsgálat olyan kivitelezési problémákat tárt fel, amely balesetveszélyt és újabb károkat okozhat.

A Borsod Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget reggel, hogy a kazincbarcikai Központi Általános Iskola egyik használaton kívüli épületének körülbelül háromszáz négyzetméteres része roppant össze. Katasztrófavédelmi beavatkozás nem történt, a több szintes épületet a tûzoltók körbekerítették. A Független Hírügynökség információi szerint az épület kezelõje a város önkormányzatának ingatlankezelõje, vagyis a Timpanon Kft. A kár felszámolása és a helyreállítás a cég feladata lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!