2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Nagy leépítés jöhet a TevánálForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-25 07:51:21
Címkék: Bihari hírek
Nagy átalakításra készül a világ egyik legnagyobb gyógyszergyártó cége, a Teva: az izraeli székhelyű, Magyarországon két gyárral is rendelkező vállalat az izraeli sajtó értesülései szerint arra készül, hogy a közeljövőben felszámolja vagy eladja veszteséges üzletágait, felvételi stopot hirdessen és globálisan 2-6000 dolgozótól megváljon.

Hogy pontosan melyik üzletágakat és melyik országokat érintené a költségcsökkentés, az egyelőre nem derült ki, így nem tudni azt sem, hogy a cég gödöllői és debreceni üzeme érintett lehet-e. 

A Teva először nem kommentálta a sajtó értesülését, később a cég vezetése azt nyilatkozta, hogy tényleg be fognak vezeti egy "hatékonysági programot", amelynek része, hogy megváljanak a nem nyereséges üzletektől, de a cégközleménye szerint a sajtóban túlzó számok jelentek meg arról, hogy hány embert küldenének el.

A világ legnagyobb generikus gyógyszereket gyártócégének számító, világszerte 57 ezer embert alkalmazó Tevának nem volt túl jó éve tavaly: a cég túl van több költséges felvásárláson, több új termékét csak késéssel tudta piacra dobni, a részvényeinek árfolyama pedig a Fortune magazin szerint több mint 72 százalékkal esett az elmúlt egy évben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!