2024. április 24. Szerda, György.
 
Másfél milliót is zsebre tehet egy tapasztalt informatikusForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-25 08:13:41
Címkék: Bihari hírek
A Hays fizetési körképe szerint Magyarországon informatikusként bruttó 330 ezer forinttól bruttó 1,5 millió forintig is lehet keresni.

A Hays munkaerő toborzó cég saját adatbázis alapján készíti fizetési körképét, így az ügyfélkörük jellemző béreit tükrözi, azaz elsősorban a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok fizetéseit. A cég ugyanakkor dolgozik néhány vidéki informatikai vállalattal, valamint több kis- és középvállalattal is.

A körkép szerint a fejlesztőknél a junior szoftverfejlesztők minimum havi bruttó 360 ezer forinttól indulhatnak a pályán, de akár a 480 ezer forintot is megkereshetik, jellemzően azonban 430 ezret szoktak kapni a munkaadótól. A vezetőfejlesztők tipikusan az 1,2 milliót is megkapják, de a fizetésük bruttó 1 millió 450 ezer forinttal éri el a maximumot – ezzel ők kereshetnek legjobban az informatikai területen.

A junior tesztelők bruttó havi 330 ezer forinttól indulnak, viszont pár éves tapasztalat után minimum félmilliós fizetést vihetnek haza, a senior tesztelők 850-900 ezer forint között kereshetnek. Az egymilliós határt itt csak a tesztelési csoportvezetők bére érheti el.

Az infrastruktúra-mérnököknél a juniorok bére bruttó 400 ezer forintról indul, a legtehetségesebb pályakezdők elérhetik a havi félmilliót, a DevOps és a biztonsági mérnökök bére van a legmagasabban, nagyjából 800 ezer forint az alap és a seniorok akár 1,2 milliót vagy a legtapasztaltabb biztonsági mérnökök 1,3 milliót is megkaphatnak – írja a Portfolio.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!