2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tilosban is szabályos ezentúl a traffipax!Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-15 17:50:54
Tilosban is traffipaxolhatnak mostantól a rendõrök. A KRESZ-módosítás óta ugyanis a forgalmat ellenõrzõ rendõrök bárhol megállhatnak, ha kocsijuk nem akadályozza túlzottan a forgalmat.

Korábban a Legfõbb Ügyészség kifogásolta, hogy a rendõrautók tilosban mérik a sebességet. Akkor azt mondták, hogy szabálytalanságot csak a megkülönbözetõ jelzést használó jármûvek követhetnek el büntetlenül.

Forgalommal szemben, járdán parkolva mért sebességet hétfõn egy rendõrautó Budapesten. Szabályosan. A járdán ugyanis el lehetett férni az autó mellett, vagyis nem akadályozta túlzottan sem a gyalogos, sem az autós forgalmat. Mostantól ennyi elég ahhoz, hogy egy rendõrautó szabályosan parkoljon. Tábla, vagy útjelzés nem számít.

Az új KRESZ megfogalmazása szerint a rendõrautó „a jármûforgalom elõl elzárt területen, továbbá a közútnak azon a részén is elhelyezhetõ, ahol a jármûvek megállása vagy várakozása tilos.”

„Ez a szabályozottság azért volt szükséges, mert joggal várja el az autós, hogy miközben az õ szabályszerû magatartását ellenõrzik, az ellenõrzõ hatóság maga ne legyen jogsértõ” – mondta Barna Péter, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fõosztályvezetõje.

Korábban tucatnál is több fotót kaptunk felháborodott nézõinktõl szabálytalanul parkoló rendõrautókról. >>>

A jogsértõ helyzetet tavaly a Legfõbb Ügyészség is kifogásolta. Az õ felvetésük volt, hogy az új KRESZ engedélyezze a forgalmat ellenõrzõ rendõrautóknak, hogy tilosban is megállhassanak.

Egy autós blogoldalán található fotók azonban arról tanúskodnak, hogy a rendõrök nemcsak munkaügyben élnek a lehetõséggel. Azért tehetik ezt meg, mert nehéz ellenõrizni, hogy a rendõr munka, vagy magánügyben állt-e meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!