2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Aligátorbőrből készült óraszíjakat fogott a NAVForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-25 15:43:06
Címkék: Bihari hírek
A NAV pénzügyőrei 186 darab, mississippi aligátorbőrből készült óraszíjat foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - írja az adóhatóság szombati sajtóközleményében.

A pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a légi áruforgalomban érkező küldeményeket. Így bukkantak rá arra a Svájcból érkező csomagra is, amely 227 darab óraszíjat, és 12 óraalkatrészt tartalmazott. A küldemény vizsgálata során felmerült a gyanú, hogy az óraszíjak védett állatból készülhettek, melyeknek az Európai Unióba történő behozatalához CITES engedélyek bemutatása szükséges. A küldeményhez azonban nem voltak ilyen papírok.


Fotó: NAV

A termékek beazonosítása érdekében a pénzügyőrök megkeresték a Földművelésügyi Minisztériumot és a Magyar Természettudományi Múzeumot, akik a szakértői véleményükben megállapították, hogy 186 darab óraszíj védett, mississippi aligátor bőréből készült. Az óraszíjakat a NAV munkatársai lefoglalták, és természetkárosítás gyanúja miatt feljelentést tettek a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!