2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Új nevet kapnak az MKB BiztosítókForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-29 18:22:28
Címkék: Bihari hírek
Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy megváltoztatják az MKB két biztosítójának nevét. Az általános biztosításokkal és az életbiztosításokkal foglalkozó Zrt.-ket a jövőben Pannónia néven lehet megtalálni.

Budapesti Értéktőzsde
Fotó: Szabó Gábor - Origo

 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken közzétette, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. közölte, hogy az érintett felek kezdeményezik az új nevek cégbírósági bejegyzését, a névváltás a cégbírósági bejegyzést követően válik hatályossá.

 

A társaság 2017. január 1-én az MKB Életbiztosító Zrt.-ben 98,97 százalékos, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben 98,98 százalékos részesedést szerzett.

Március 9-én a cégek beolvadását javasolta a közgyűlésének.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 217 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 222, a legalacsonyabb 160 forint volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!