2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Durva büntetést kaptak a győri drogtermesztők DebrecenbenForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-03-29 19:10:09
Címkék: Bihari hírek
Megerősítette a Debreceni Ítélőtábla a győri drogkertészek ügyében hozott elsőfokú ítéletet. A két fővádlott súlyos büntetést kapott, és összesen több mint tízmillió forintnyi vagyont koboznak el a vádlottaktól.

Indiai kendert termesztők és marihuánaterjesztők kaptak tíz hónap és kilenc év közötti letöltendő szabadságvesztést hétfőn. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéleteket – közölték hétfőn.

Első fokon a Debreceni Törvényszék 2016 júniusában 18 vádlottat mondott ki bűnösnek az ügyben, amelynek szálai Győr-Moson-Sopron megyéből Budapesten át Debrecenig vezettek.

Az elsőrendű vádlottnak 9 évre, a másodrendűnek 8 évre kell fegyházba vonulnia és 9, illetve 8 évig a közügyeket sem gyakorolhatják. A többi vádlott 10 hónap és 6 év közötti letöltendő, illetve felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A bíróság csaknem tucatnyi vádlott mellé pártfogó felügyeletet is elrendelt. Összesen körülbelül 10 és fél millió forintnyi lefoglalt vagyon elkobzásáról szintén döntés született.

A vádlottak közül hatan fellebbeztek, az ő ügyükben döntött jogerősen a Debreceni Ítélőtábla.

Az első- és a másodrendű vádlott 2009 végén találta ki, hogy vagyonukat és sikeres vállalkozásaik bevételét befektetik: drogtermelő helyeket alakítanak ki Győrben és környékén. A harmad-, negyed és ötödrendű vádlottak gondozták, szüretelték, szárították, szelektálták a növényeket.

Egy-egy ingatlanban több száz tő kendert neveltek, professzionális rendszereket alakítottak ki. Az első ültetvény 2010 nyarának végén fordult termőre. A marihuánát első körben a hatodrendű vádlottnak adták el, majd a drog több állomáson keresztül jutott el egy gödöllői kollégiumba, illetve Debrecenbe.

Az áru legtöbbször Budapesten cserélt gazdát, sokszor üdítőitalos dobozokba rejtve, 1800-2000 forintért árulták grammját. Döntő részét Győr és környéke mellett Budapesten és Debrecenben adták el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!