2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Házkutatás a Nemzetvédelmi EgyetemenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-16 17:56:14
Befolyással üzérkedés bûntette kapcsán indított nyomozás részeként tartott házkutatást kedden a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

Az NNI közleménye szerint ezzel egy idõben több más helyszínen is tartottak házkutatást, de ezek nem intézmények, hanem magánlakások. Bartha László, az NNI szóvivõje a Független Hírügynökségnek cáfolta azokat a sajtóban megjelent találgatásokat, hogy az ügynek köze van a BKV-ügyekhez. A házkutatás után többeket gyanúsítottként fognak kihallgatni.

Sem a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemhez, sem a Honvédelmi Minisztériumhoz nincs köze a házkutatásnak, ami kedden kezdõdött az egyetem épületében. Az eset kapcsán a honvédelmi tárca arról tájékoztatta a Független Hírügynökséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Szabó Jánosnak, az intézmény rektorának az irodájában tartottak házkutatást.

Az NNI tájékoztatása szerint a „Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Fõosztálya befolyással üzérkedés bûntette miatt indult eljárásban a mai napon házkutatást tartott több helyen, többek között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben.” A házkutatások után többeket gyanúsítottként fognak kihallgatni, befolyással üzérkedés megalapozott gyanújával. „Az eljárás sikerességének érdekében az ügyrõl mást egyelõre az iroda nem kíván közölni” - áll a közleményben.

Bartha László, az NNI szóvivõje a Független Hírügynökség kérdésére annyit elmondott, hogy a többi házkutatás nem intézményekben, hanem magánlakásokban zajlott. Azokat a sajtóhírekben megjelent találgatásokat határozottan cáfolta, hogy az esetnek köze lenne a BKV-ügyekhez.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!