2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a szél és az eső miattForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-18 21:25:13
Címkék: Bihari hírek
Több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél, illetve a sok eső veszélye miatt szerdára. A katasztrófavédelem is arra hívta fel a figyelmet, hogy északnyugaton a szél, a középső és keleti országrészben a sok eső okozhat gondokat, írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése alapján.

Az ország keleti felén jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani szerdán, de az Alföldön területi átlagban 30 milliméternél is több eső hullhat. A sok eső miatt öt megyére - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok - adtak ki másodfokú figyelmeztetést. További kilenc megyére - Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna -, valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a nap folyamán várható jelentős mennyiségű eső miatt.

Emellett a Dunántúl nagyobbik, északnyugati felén viharossá fokozódik a szél is. Szerdán napközben az Alpokalján - elsősorban a Kapuvár és Zalaegerszeg közötti sávban - akár óránkénti 80-100 kilométeres széllökések is lehetnek. A szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést, míg Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Veszprém megyére elsőfokú a figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy szerdán az Északi-középhegységben 600-700 méter felett, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben a 400-500 méter feletti részeken vizes, több centiméteres hóréteg kialakulására is készülni kell.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 0 és 5 fok között lesz, a nappali maximumok 2 és 9 fok között alakulnak. A Dunántúlon a viharos északi, északnyugati szél tovább ronthatja a hőérzetet.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is felhívta a figyelmet a hideg, viharos időjárás veszélyeire. Az elkövetkező napokban megváltozott útviszonyokra is számítani kell. Az erős széllökések faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, és az elektromos hálózatban károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban hosszabb-rövidebb ideig tartó zavarok lehetnek - írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!