2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Meddig tart még a tél?Forrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-19 17:31:34
Címkék: Bihari hírek
Még egy napig tart a tél - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. A felettünk lévő ciklon csütörtökön fokozatosan délkelet felé vonul. Már kevesebb lesz a csapadék, de a hőmérséklet nem változik jelentősen, folytatódik a hideg, szeles idő.

A szerda délelőtt 11 órakor mért adatok szerint Kékestetőn már 18 centiméteres hóréteget rögzítettek, és az alacsonyabban fekvő területeken, köztük Budapesten, Pestszentlőrincen és Szeged külterületén is hólepelt jeleztek. Részletek itt.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 Celsius-fok között alakul.

Az ország középső és keleti felén jelentős, 20-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadékra kell számítani. Az Északi-középhegység magasabb részein 50 milliméternél is több csapadék várható. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt emellett havas eső, hó is valószínű, a magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. A hó jellemzően tapadó hó lesz. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméternyi megmaradhat. A Dunántúli- és az Északi-középhegység vonulatain akár 30-50 centiméteres, a legmagasabb csúcsokon ezt meghaladó hóréteg is kialakulhat.

Borítókép: Normafa, április 19-én. MTI / Demecs Zsolt

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!