2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Illegális agancsgyûjtõk GemencenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-16 18:50:40
Megszaporodtak az illegális agancsgyûjtõk a gemenci erdõben, mivel a gímszarvasok ezekben a hetekben hullajtják agancsaikat. Az agancsgyûjtõk nemcsak jogszabályt sértenek, ...

de jelentõs természeti károkat is okoznak, hiszen kizavarják vackaikból a nem régen született vadmalacokat, amelyek így megfáznak és elhullanak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Baricz Árpád, a Gemenci Erdõ- és Vadgazdaság Zrt. PR-szakembere.

Az agancsgyûjtés jelentõs és közvetlen károkat okoz Európa legnagyobb ártéri erdejének állatvilágában, a gemenci erdõ faunájában - mondta el Baricz Árpád.

A Gemenc Zrt. tájékoztatása alapján a gímszarvasok elhullajtott agancsait csak a területen vadászatra jogosult gyûjtheti vagy adhat engedélyt bárkinek a gyûjtésre. A Gemenci Erdõ- és Vadgazdaság Zrt. csak szakembereknek ad engedélyt - korlátozott számban - a gyûjtésre, mivel ebben az idõszakban a nem hozzáértõ agancsgyûjtõ jelentõs veszélynek teszi ki az állatvilágot. Idén hamarabb ellettek a vaddisznó kocák, ezért a szakemberek nagyon figyelnek arra, hogy a lehetõ legnagyobb nyugalmat biztosítsák a vadállomány számára, melyek ilyenkor a vackokban ápolják utódaikat.

A Gemenci Erdõ- és Vadgazdaság Zrt. közölte: tettenérés esetén minden jogi lépést megtesz az állatok védelmében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!