2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Három napra felborul a Keleti és Nyugati vonatjainak menetrendjeForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-22 18:23:26
Címkék: Bihari hírek
Jelentősen megváltozik a Keleti, illetve a Nyugati pályaudvarra érkező, vagy onnan induló vonatok menetrendje. A felújítások miatt szombattól hétfőig lesz érvényben az új menetrend.

Keleti pályaudvar
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Több felújítás is zajlik a Keleti pályaudvar vonalon, emiatt ideiglenesen átalakítják két pályaudvar közlekedését.

A Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között az egyik vágányban több száz méter hosszan váltóágyazatot cserélnek.

Emellett a Keletiben vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül.

 

A változásban érintett vonatok:

 

Szombat és vasárnap a szombathelyi, a soproni és a pécsi InterCity vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda érkeznek.

 

A Budapest-Békéscsaba, illetve a Lőkösháza-Kürtös határállomáson át közlekedő InterCity és gyorsvonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarról közlekednek.

 

Szombattól hétfőig az EuroCity vonatok a Nyugati pályaudvarról érhetőek el.

 

Szombaton és vasárnap a Hortobágy, az Avala EuroCity, illetve a Dacia nemzetközi gyorsvonat a Keleti érintése nélkül közlekedik, a vonatokra Kelenföldön lehet fel- és leszállni.

 

Az S50-es jelzésű monori vonatok a Nyugati pályaudvar helyett csak Kőbánya-Kispestig járnak hétfőig, ezért a Budapest-Szolnok-Debrecen-Záhony közötti egyes sebesvonatok a Nyugati és Kőbánya-Kispest között felár nélkül vehetők igénybe.

 

Szintén csak Kőbánya-Kispestig járnak az S51-es jelzésű szerelvények a lajosmizsei vonalon.

 

Szombaton a hatvani, sülysápi és nagykátai elővárosi vonatok sem közlekednek, emiatt az egri vonatok Budapest és Hatvan között, a szolnoki reggeli gyorsított személyvonatok pedig a teljes vonalon minden állomáson megállnak.

 

Vasárnap az egri vonalon a szombatiéval megegyező menetrend lesz érvényben délután 4 óráig, majd az egri, sátoraljaújhelyi, miskolci és nyíregyházi gyorsvonatoknak a Keleti helyett Kelenföld lesz az indító- és a végállomása.

 

Hétfőn egyes reggeli, illetve esti hatvani, gödöllői, sülysápi és szolnoki személyvonatok a Keleti helyett Kőbánya-első állomásra futnak be és onnan is indulnak.

 

A Keleti-Kőbánya-felső viszonylatban a szolnoki zónázó, az egri és sátoraljaújhelyi, míg a Keleti-Rákos viszonylatban a békéscsabai és lőkösházi vonatokat lehet igénybe venni felár megfizetése nélkül.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!