2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Óriási támogatás a nagycsaládosok egyesületénekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-22 18:36:22
Címkék: Bihari hírek
Balogh Zoltán az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten bejelentette, hogy Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 300 millió forintos támogatást kap. A magyar kormány a családok támogatásával szeretné megállítani a népesség fogyását.

Nagycsaládosok illusztráció
Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Harminc éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Ezt Balog Zoltán mondta az egyesület szombati közgyűlésén.

Az emberi erőforrások minisztere szerint a NOE a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját.

 

Balog Zoltán hangsúlyozta, fontos, hogy a nemzet fennmaradjon, ennek pedig a megszületendő gyerekek a legfontosabb zálogai.

A magyar kormány a családok támogatásával akarja megállítani a népességfogyást, nem másfajta eszközökkel, például a migrációval.

Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára úgy fogalmazott, családok a nemzet fiatalságának zálogai, nélkülük nélkül nincs gyarapodás, a társadalom elöregszik.

A NOE tagjai tudják ezt, és felismerik, hogy a gyermekvállalás nemcsak a kisközösség, hanem az egész nemzet számára nagy érték.

 

2010 óta a három- és többgyerekes családok éves egy főre jutó nettó jövedelme majdnem másfélszeresére emelkedett, a kormány pedig idén 1741 milliárd forintot - a GDP 4,7 százaléka - fordít a költségvetésből családtámogatásra.

2010-hez képest ez 80 százalékos növekedés.

Balog Zoltán úgy fogalmazott, Magyarországon egyre többen érzik, hogy családban és házasságban élni jó. Míg 2002 és 2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010 óta 45,8 százalékkal nőtt, és 20 éve nem volt ilyen magas.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!