2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Csehország bevezeti a letelepedési kötvénytForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-24 17:27:10
Címkék: Bihari hírek
Kétéves tartózkodási vízumot szerezhetnek maguknak és családjuknak azok a külföldiek, akik a jövőben legalább 75 millió korona (3 millió euró) értékű beruházást valósítanak meg Csehországban - közölte a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap hétfőn, írja az MTI.

Az újság szerint az "arany vízumként" ismert intézkedést, amely az Európai Unió számos országában már évek óta gyakorlat, a cseh parlament alsóháza már jóváhagyta. Mivel a kormánykoalíciónak a felsőházban is többsége van, biztosnak látszik, hogy a külföldiek csehországi tartózkodásáról szóló törvény módosító javaslatát el fogják fogadni.

Az összeg nagyságán kívül egy másik fontos feltétel, hogy a beruházással legalább 20 új munkahelyet kell teremteni. A kétéves tartózkodási engedélyt a sikeres beruházás esetén a cseh állam lényegesebb feltételek nélkül meghosszabbítaná.

A Mladá Fronta Dnesben közölt kimutatás szerint a cseh "arany vízum" a legdrágábbak közé fog tartozni az Európai Unióban. A legtöbbet, 10 millió eurót, Franciaország és Ausztria kérik a vízumért, ahol egyebek között ráadásul 50 új munkahelyet is létre kell hozni.

Nagy-Britanniában az ár 2,5 millió euró, Spanyolországban és Portugáliában 500 ezer euró, míg például Magyarországon 250 ezer euró. Ennél csak Málta olcsóbb, ahol 220 ezer eurót kell a külföldinek beruházni a hosszabb tartózkodási vízumért. A cseh liberális napilap úgy tudja, hogy a csehországi letelepedési kötvény iránt már van érdeklődés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!