2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kevesebb használt cikket vesznek a magyarokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-24 19:47:36
Címkék: Bihari hírek
Összességében az év első két hónapjában a kiskereskedelmi üzletek forgalma 2,3 százalékkal emelkedett.

A vegyes kiskereskedelmi üzletekben nem változott, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 0,7 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene – számolt be a mérsékelt növekedésről a Központi Statisztikai Hivatal.

A KSH szerint az üzemanyag-fogyasztás 1,4, az élelmiszerforgalom 0,2 százalékponttal alacsonyabb, a nem élelmiszer jellegű cikkek kereslete 0,1 százalékkal magasabb lett.

Növekedtek az eladások továbbá a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszer, a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk, az iparcikk jellegű vegyes, a bútor-, műszaki cikk, valamint a textil-, ruházati és lábbeli-üzletekben.

 

A használtcikk-üzletekben ezzel szemben 8,3 százalékkal csökkent a forgalom volumene.

Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 0,7 százalékkal nőtt. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 1,2 százalékkal nőttek.

Az év első két hónapjában a kiskereskedelmi üzletek forgalma 2,3 százalékkal emelkedett.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 1,7, a nem élelmiszer kiskereskedelemben 3,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 3,7 százalékkal nőtt az értékesítés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!