2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A múlt heti ítéletidő félmilliárdos kárt okozott az ingatlanokbanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-24 19:58:48
Címkék: Bihari hírek
Az eddigi összesítés szerint körülbelül 4 ezer ingatlankár bejelentés érkezett a biztosítókhoz. Ezek darabszámra meghaladják a 6500-at, az értékük, pedig az 500 millió forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

A legtöbb esetben beázás, hónyomás, illetve kisebb számban élelmiszerromlás miatt tettek bejelentést a biztosítókhoz.

 

Az egész országból érkeztek kárbejelentések, de a legtöbb a fővárosból, a Dunántúl területéről, Vas megyéből, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Heves megyéből.

 

Átlagosan 80-85 ezer forint kár keletkezett egy-egy ingatlanban

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy ingatlanban átlagosan 80-85 ezer forint értékű kár keletkezett. A mai becslések szerint mintegy 6500 lakossági ingatlan sérülhetett meg kisebb-nagyobb mértékben a múlt heti, hirtelen jött tél miatt. A lakossági ingatlanokban esett károk becsült összege óvatos becslések szerint is meghaladhatja az 500 millió forintot.

 

3,122 millió lakás biztosított ma Magyarországon

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint 2016 év végén 3,122 millió lakásbiztosítási szerződést kezeltek a biztosítók. A mintegy 4,4 millió magyarországi ingatlant tekintve a lakóingatlanok 72-73 százaléka rendelkezik biztosítással.

Magyarországon egy olyan alapbiztosítás, amely az úgynevezett elemi kockázatokat, a katasztrófakockázatokat tartalmazza, már havi 2-3 ezer forint összegű díjért megköthető. A piacot 16 biztosító 85-féle terméke alkotja, közülük 37-féle típusú szerződés ma is köthető.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!