2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Klarinétokra szakosodott tolvajokForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-17 12:14:25
Az elmúlt hetekben megszaporodtak a hangszerlopások az országban. Hétfõn milliós értékû klarinétokat loptak el a pécsi Zenemûvészeti Intézetbõl.

A két hangszert az iskola egyik szekrényébõl vitték el. Egyre több hangszerlopás történik az országban. Az pécsi iskola igazgatója szerint valószínûleg megrendelésre lopják a klarinétokat.

Hétfõn a pécsi zenemûvészeti intézetbõl loptak el két klarinétot. Az egyik tanár a lopás elõtt az iskola elõtti utcán találkozott is két idegen fiatallal, akik késõbb bemenetek az intézménybe. Az egyik szekrénybõl, amelyben benne maradt a kulcs, elloptak két klarinétot.

Az iskola igazgatója szerint az elmúlt hetekben egyre több hangszerlopás történik. A tolvajok csak a klarinétokat viszik el.

"Egy héttel ezelõtt Pécsett a Hõsök terén egy kisfiú válláról szakították le a klarinétját, amikor leszállt a buszról. Budapesten meglehetõsen sok hasonló eset történt" - mondta el a Független Hírügynökségnek Neumayer Károly, a Zenemûvészeti Intézet igazgatója.

Az igazgató szerint valószínûleg megrendelésre történnek a lopások. Ezért több zeneiskolának is szólt, hogy jobban figyeljenek a hangszerikre. A rendõrség lopás miatt indított eljárást. Keresik a klarinétokat. Elsõsorban azokat az értékesítõ helyeket ellenõrzik, ahol hangszereket lehet eladni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!