2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Fegyverkeznek az ózdiakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-17 12:44:35
Kerítéslécbõl esztergált kard, kések, balták, légfegyverek, és vipera, csak néhány azok közül a több száz szúró-vágó eszköz közül, amelyeket az ózdi rendõrök foglaltak le tavaly.

Még használat elõtt. Kétszázötven esetben indítottak eljárást közbiztonságra veszélyes eszközök birtoklása miatt. Már egy nyolc centiméternél hosszabb pengéjû kést sem tarthat magánál az utcán valaki, az szabálysértésnek számít, és pénzbüntetés jár érte.

Gázpisztolyból több is van a lefoglalt eszközök között. Az ózdi rendõrségen a szekrények tömve vannak fegyverré átalakított eszközökkel. A rendõrök még azelõtt foglalták le õket, hogy használták volna.

„Sokuk azért tartja magánál, hogy megvédje önmagát, azonban már ez a tevékenység is jogellenes, sokuk pedig támadásra veszi magához” – mondta Molnár Tamás, az Ózdi Rendõrkapitányság hivatalvezetõje.

Tavaly 250 esetben indítottak eljárást a különbözõ eszközök birtoklói ellen.

Két hete Ózdtól ötven kilométerre, Pétervásárán kellett a rendõröknek közbelépni, amikor két társaság összecsapott egymással. A rendõrség jó néhány fegyvert gyûjtött be tõlük. A térségben élõk egyre gyakrabban hallanak arról, hogy sokan felfegyverkezve járnak.

„Szúró szerszámokkal, meg ilyenekkel járnak, az embereket leszúrják villával, fejszével, ez nálunk is megvan, Domaházán” – mondta Kunszti Lajosné.

Egy sétapálca, amely veszélyes kardot rejt. De ha ennél sokkal kisebb, nyolc centiméternél hosszabb pengéjû kést hord magával valaki, már szabálysértést követ el.

A rendõrség nem csak elveszi az eszközöket, hanem akár ötvenezer forint büntetést is kiszabhat, és aki nem fizeti be a bírságot, börtönbe is kerülhet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!