2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Novák Katalin: A jövő a tehetséges fiatalokéForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-04-24 21:18:11
Címkék: Bihari hírek
A tehetséges fiatalok felkarolása és támogatása határozza meg a jövőt - mondta Novák Katalin a Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Budapesti Tehetség Konferencia megnyitóján.

Az államtitkár szerint mindenkiben rejlik valamilyen tehetség, csak fel kell fedezni. A konferencián résztvevő szakembereknek pedig az a feladata, hogy felébresszék és fenntartsák a fiatalokban eleve meglévő érdeklődést.

 

350 ezren támogatják a fiatal tehetségeket

Novák Katalin azt mondta, hogy a kormánynak kiemelten fontos a tehetséggondozás, ezért egyre több figyelmet és forrást fordít erre a területre. 2009 óta a hatszorosára emelték az erre szánt összeget. A jövő évi költségvetésben több mint 3 milliárd forint fordítanak rá. Mint mondta, mind ez nem jöhetett volna létre azok nélkül, akik felajánlják az személyi jövedelemadójuk egy százalékát a Nemzeti Tehetség Program számára. Ma már több mint 350 ezren gondolják úgy, hogy a tehetséges fiatalokat szeretnék támogatni. A programban évente 350 ezer fiatalt támogatnak a sport, a kultúra és a természettudományok terén az óvodától a felsőoktatáson túlnyúlva - mondta Novák Katalin.

 

Magyarország a tehetséggondozás fővárosa

Ha valaki tehetséges és a szorgalmas, akkor számíthat a kormány és a magyar állampolgárok támogatására. Novák Katalin úgy fogalmazott, Magyarország a tehetséggondozás fővárosa Európában, hiszen Budapesten van az Európai Tehetség Központ, és magyar javaslat alapján már európai tehetségnapot is rendeznek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!