2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Tovább gyûrûzik a BKV-ügyForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-18 17:35:56
Házkutatást tartottak a nyomozók csütörtök hajnalban három ügyvédnél - közük lehet a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez.

A vesztegetéssel kapcsolatban már korábban elõzetes letartóztatásba került mindkét cég jogi igazgatója és a közlekedési vállalat informatikai igazgatója is, valamint további három érintett. A mostani üggyel már kilencre nõtt a gyanúsítottak száma.

A Repülõtéri Rendõri Igazgatóság (RRI) nyomozói csütörtök hajnalban tartottak házkutatást három ügyvédnél. Szorosan kapcsolódhatnak ugyanis a BKV-nál és a Budapest Airportnál feltárt korrupciós ügyekhez. Mindannyiukat vesztegetéssel gyanúsítják, az késõbb derül ki, hogy õrizetbe veszik-e õket.

Korábban a nyomozók december elején vették õrizetbe a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóit és másik három embert. Az üggyel kapcsolatban a rendõrök keresték a BKV informatikai igazgatóját is, akit végül februárban fogtak el Szegeden. Már mindannyian elõzetes letartóztatásban vannak.

A gyanú szerint a cégvezetõk - általában a baráti körükhöz tartozó - külsõs ügyvédi irodákkal kötöttek szerzõdést, gyakran el sem végzett munkára. A kiszámlázott díj egy részét késõbb visszajuttatták a két jogi igazgatónak.

Kocsis újabb feljelentéseket tett

Újabb 8 céget jelentett fel Kocsis István, a BKV vezérigazgatója csütörtökön. A közlekedési társaság Belsõ Kontroll Igazgatósága vizsgálatában azt állapította meg, hogy az érintett szerzõdésekkel kapcsolatban bûncselekmények gyanúja merül fel. A vezérigazgató ismeretlen tettes ellen tett feljelentés a Budapesti Rendõr-fõkapitányságon, ezzel egyidejûleg pedig átadta a vizsgálati jelentést, az azzal kapcsolatos teljes dokumentációt valamint egy teljesítéseket tartalmazó CD-t a nyomozóhatóságnak - olvasható a vállalat közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!