2024. április 24. Szerda, György.
 
Hétfõn ül össze utoljára az OrszággyûlésForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-18 17:57:47
Február 22-én, hétfõn tartja utolsó plenáris ülését a jelenlegi összetételû parlament - jelentette be a csütörtöki házbizottsági ülés után az Országgyûlés alelnöke.

Mandur László hozzátette, az MSZP nem kezdeményezte hivatalosan a március elejére tervezett parlamenti vitanap megtartását. Az utolsó ülésen várhatóan megválasztják az Országos Rádió és Televízió Testület új elnökét, akire az államfõ és a kormányfõ tesz közös javaslatot.

Az Országgyûlés hétfõi záróülésén várhatóan felszólal Bajnai Gordon miniszterelnök, ám errõl végleges döntés csak hétfõn délelõtt születik majd. Hétfõn napirend elõtt megemlékezés lesz a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából. Az utolsó ülésnapon elsõsorban nemzetközi egyezményekrõl fog dönteni a Ház. A holokauszt-tagadás büntethetõvé tételét biztosító Btk-módosításról várhatóan nem döntenek. Ez utóbbit Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetõje kezdeményezte, ám a Fidesz továbbra sem támogatja a házszabálytól való eltérést, így errõl a kérdésrõl ebben a ciklusban már szinte biztosan nem döntenek.

Az ORTT új elnökének megválasztása ugyanakkor felkerült az utolsó ülésnap napirendjére, miután a korányfõ és az államfõ várhatóan közösen terjeszti be jelöltjét. Majtényi László tavaly novemberben mondott le posztjáról. Az új elnökjelölt neve még nem ismert.

A jelenlegi parlament mandátuma az új parlament elsõ ülésszakának összehívása napján szûnik meg. A parlamenti bizottságok, illetve az Országgyûlés úgynevezett készenléti állapotban marad, így a május közepére várható új parlament felállásáig még összehívható, ám a parlament alelnöke szerint erre kevés az esély.

A hétfõi utolsó ülésszak végén várhatóan elköszön a parlament elnöke, ám az eddigi jelzések és gyakorlat alapján a köztársasági elnök várhatóan már nem szólal fel ebben a ciklusban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!