2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
UFO-észlelésekrõl számolt be AngliaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-18 18:17:03
Több ezer UFO-észlelés volt Nagy-Britanniában az elmúlt 15 évben - közölte csütörtökön a BBC, egy frissen közzétett tanulmányra hivatkozva.

A több mint hatezer oldalas jelentés a védelmi minisztérium és a brit Nemzeti Archívum három éven át tartó kutatási projektje alapján készült.

A jelentés egyebek mellett említi a Chelsea futball klub és a volt belügyminiszter, Michael Howard kenti otthona feletti észleléseket is. Az interneten már megtekinthetõ részletek között 24 olyan is van, amelyekkel kapcsolatban hivatalos levelek születtek és parlamenti kérdések is elhangzottak. A világhálóra feltett jelentésben több tanú vallomását is idézik, és számos rajzot, valamint amatõr filmet is látni, amelyeket szemtanúk készítettek az Azonosítatlan Repülõ Tárgyakról, vagyis angol nevû betûszavával, az UFO-król.

Olyan eseteket is tartalmaz a jelentés, amelyekben fontos szervezetek is megmozdultak. Ilyen volt egy 1997-es észlelés, amikor több rendõr látott UFO-t, majd értesítették a parti õrséget, amely aztán riasztott északi-tengeri hajóegységeket, annyira komolyan vették az ügyet. A jelentésben szerepel egy levél, a védelmi minisztérium egyik volt, magas rangú tisztségviselõjétõl, Ralph Noyes-tól, aki a brit légierõ pilótái által 1956-ban lefilmezett UFO-jelenségrõl ír. Noyes azt állítja, hogy a filmet 1970-ben, egy titkos összejövetelen bemutatták a védelmi minisztérium vezetõinek, vagyis még kormányszinten is fontosnak tartották, hogy ilyen üggyel foglalkozzanak.

Sõt. UFO-ügyben feltûnik Winston Churchill neve is a jelentésben. A második világháború legendás kormányfõjét annyira érdekelték a háború után az UFO-jelenségek, hogy amikor 1951-ben ismét miniszterelnök lett, rendszeres tájékoztatókat kért kabinetjének tagjaitól az UFO-észlelésekrõl. A most közzétett jelentés persze azt is közli, hogy a legtöbb esetben szó sem volt idegen ûrhajóról. A szemtanúk idõjárási jelenségeket, repülõket véltek földönkívüliek légi jármûveinek, vagy éppen délibábot láttak, sõt a legtöbb esetben téveszméik voltak, avagy egyszerûen csaltak.

A BBC közlése szerint egy hónapig ingyen lehet megtekinteni az adatokat, illetve a jelentés részleteit a brit nemzeti archívum honlapján.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!