2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A mûvelõdés hete BiharbanForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-10-19 17:17:54
Báránd,Berettyóújfalu,Csökmõ, Földes,Kaba és Nagyrábé vesz részt azon a rendezvénysorozaton, amit a Bihari Népfõiskola szervezett október második felére. "A mûvelõdés hete - a tanulás ünnepe" címet viselõ program lényegében az élethosszig tartó tanulás megünneplése.

Bárándon október 21-én "Hogyan erõsíti egymást a sport és a tánc?" címmel Tõke László és Tõke-Luga Anca táncmûvészek adnak ízelítõt a fit-dance világából. Október 27-én pedig az önismeretrõl hallhatnak elõadást Dr. Györgyiné Dr. Harsányi Judit pszichológustól.

 

Berettyóújfalu egy október 17-ei táncházzal nyitott. Október 27-én a közösségi mûvelõdés szerepérõl tart elõadást Dr. Márkus Edina fõiskolai docens, valamint bemutatkozik a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület és a Bihari Tájak Múzeumi Egyesülete. Október 30-án a Bihari Népfõiskola 2004-2008 között szervezett felnõttképzési programjain részt vett hallgatók osztálytalálkozója lesz, amit a Nagyvárad Táncegyüttes népzenei mûsora követ.

 

Csökmõn október 20-án szakmai beszélgetés lesz a felnõttképzés és a közmûvelõdés kapcsolatáról, melyen meghívott vendég lesz Dr. Szabó Irma PhD, OKM Közmûvelõdési Fõosztály osztályvezetõje, valamint Dr. Erdei Gábor PhD, a Debreceni Egyetem tanára, továbbá a bihari és sárréti kistérség közmûvelõdési szakemberei. A szakmai beszélgetés a "Felnõttképzés a végeken" címet viseli.

 

Földes október 21-én "A tanulás szerepe a munka világában" címû elõadással indít, melyet Mojzesné Dr. Székely Katalin tart, aki a szociológiai tudomány kandidátusa. Ezután Jeneiné Egri Izabella polgármester tart tájékoztatót a felnõttképzés távlairól. Október 24-én nagyszalontai vendégeket fogadnak, akiknek bemutatják Földes nevezetességeit. Ezután Harasztosi Sándor, a Bihari Népfõiskola titkára mutatja be A Bihari és sárréti népfõiskolák ma címû kiadványt. Dr. Koncz Gábor, a MKA igazgatója tart elõadást "Tanuljunk egymástól, tanuljunk a legjobbaktól..." címmel. Kulturális bemutatkozáson Nagyszalonta, Nagyrábé, Földes közösségeit ismerhetik meg a résztvevõk.

 

Kaba október 17-én a felnõttképzésen résztvevõk találkozójával, élménybeszámolójával kapcsolódott be a programba, amit október 20-án a Mûvelõdés napjával, október 21-én a könyvtár napjával, október 22-én a múzeum napjával, október 23-án a mûvészetek napjával, október 24-én az internet napjával folytatnak. A záró mûsor a Valahol Európában címû musical lesz, amit a Derecskei Színház ad elõ.

 

Nagyrábé október 16-án a felnõttképzésben résztvevõk kerekasztalával nyitott, melyet Tóth Sándor felnõttképzési tréner vezetett, Frank Zoltánné tréner és Józsa Kálmánné programvezetõ közremûködésével. Október 25-én kézmûves kiállítással, kézmûves foglalkozásokkal színesítették az egyébként is változatos programkínálatot.

 

"A mûvelõdés hete- a tanulás ünnepe"rendezvénysorozat bihari és sárréti rendezvényeinek programkoordinátora HARASZTOSI SÁNDOR. További információk: 06-30-758-2311, illetve www.nepfoiskola.hu/muvhete

 


 

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!