2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Egyre több drága, de minőségi sör fogyForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-05-23 19:43:23
Címkék: Bihari hírek
Százezer hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott Magyarországon 2016-ban az előző évhez képest. A minőségi főzetekért indít idén kampányt a Belvárosi Sörfesztivál, amelyek itthon és világszerte is egyre népszerűbbek.

Egyre nagyobb az igény a prémium sörre: a magyar fogyasztók körében nemcsak a mennyiség, a minőség is fontos kritériummá vált a sörvásárlásnál. A teljes hazai sörpiac volumene nem változott az előző évben, de a prémium sörök kategóriájában 2016-ban 10 százalékkal nőtt a kereslet.

A trendekkel a piac is tartja a lépést, a gyártók folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy prémium sörökkel egészítsék ki a meglévő portfóliót.

 

Schillinger Attila, a Sörszövetség elnöke azt mondta, hogy a változás a sörkultúra átalakulásának köszönhető. A fogyasztói ízlés és igény is változott, az emberek egyre nyitottabbak az izgalmas ízekre és alapanyagokra. A prémium termékek iránti kereslet növekedése globális tendencia, tette hozzá a szövetség elnöke, a világ sörpiacán is hasonló folyamatok zajlanak.

Schillinger Attila szerint a gyártók egyénileg kategorizálják ugyan a söreiket, végül a piac és a fogyasztó dönti el mi számit prémiumnak. A prémium sör nem csak azért az, mert ráírják vagy így nevezik, a minőséget demonstrálni kell kívül-belül egyaránt.

A sörgasztronómiért kampányolnak idén a Belvárosi Sörfesztivál szervezői, akik a sörfogyasztás és sörtípusok különböző irányzatait szeretnék megismertetni a látogatókkal. A rendezvényen három, különböző sörfajtákhoz illő fesztiválpohárból kóstolhatnak, közel kétszáz különböző főzetet a látogatók.

Az ingyenes sörünnepet június 15. és 19. között rendezik meg a Szabadság téren, ahol a fesztiválozók az év sörét is megszavazhatják. Kurucz Dániel, az egyik főszervezője azt mondta: a minőségi sörök iránti kereslet évről évre nő, az emberek válogatni akarnak a sörök között, és tudatosan választanak.

A Belvárosi Sörfesztivál hosszú távú célja, hogy a hazai sörkultúrát felzárkóztassa a nemzetközi trendekhez, hogy a borlapok mellett sörlapok is legyen a jobb éttermek asztalain. hozzátette, közel húszezer fesztiválozót várnak a négynapos rendezvényre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!