2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A hotelek szoftvereit is bekötnék a NAV-hozForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-05-23 20:40:27
Címkék: Bihari hírek
A Magyar Turisztikai Ügynökség azon dolgozik, hogy jövőre a szálláshelyeken futó szoftvereket bekapcsolják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszerébe, ami egyszerűsítené az adminisztrációt, egyben segítené a szektor kifehérítését - tudta meg a Magyar Idők az ügynökség vezérigazgatójától.

Guller Zoltán a lap keddi számában megjelent interjúban elmondta, hogy a tervek szerint olyan egységes szoftverrendszert is bevezetnek a szálláshelyeken, amely a bevételek mellett a vendégforgalmat is láthatóvá teszi egyszerre több hatóság számára.

Mivel az adatforgalom kölcsönös lenne, a szálláshelyek is kapnának adatokat egyes régiók és piaci szegmensek teljesítményéről. Guller azt mondta, szeretnék, ha a kisebb, szoftverrel nem rendelkező szálláshelyek, illetve a rövid távon lakást kiadók is bekapcsolódhatnának a rendszerbe.

Guller arról is beszélt, hogy hamarosan jelentős fejlesztések kezdődnek a turisztikai szempontból kiemelt térségekben. Eddig a Balaton, Sopron-Fertőd, illetve a Tokaj-Felső-Tisza-vidék-Nyírség vált kiemelt fejlesztési területté, és az ügynökség nemsokára újabbak kijelölését kezdeményezi a kormánynál.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!