2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Adókedvezményt kaphatnak a vidéki kisboltok, hogy ne zárjanak beForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-05-24 19:48:23
Címkék: Bihari hírek
A vidéki kisboltok üzemeltetői tárgyalnak a kormánnyal arról, hogy adókedvezményt kapjanak a megemelt minimálbérek kifizetésére – írja a Magyar Idők. Az intézkedésre azért lehet szükség, mert az ötezer fősnél kisebb településeken jelen gazdasági helyzetben nehéz kigazdálkodni a béreket, viszont ha a boltok a munkaerőhiány miatt bezárnának, ellátáshiány alakulna ki.

Az országos munkaerőhiányra részben megoldást jelenthet a diákszövetkezetek mintájára kitalált nyugdíjasszövetkezetek koncepciója, mert sok olyan idős ember van, aki alacsony nyugdíja mellett még dolgozna. Ez azonban nem segít azokon a munkáltatókon, akiknek túl alacsony a bevétele ahhoz, hogy legálisan alkalmazzanak munkaerőt a 2017-tól megemelt minimálbérért.

Ilyenek például a kistelepülések boltjai. A Magyar Időknek Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség elnöke elmondta, az ötezer főnél kisebb lakosságú községekben, falvakban gyakran nincs annyi vásárló, hogy a bevételből kijöjjön akár a minimálbér az alkalmazottaknak. Ugyanakkor mintegy 3 millió ember él az érintett részeken, akik nem maradhat ellátatlanul, így nem engedhető meg, hogy a boltok bezárjanak. Ezért a szövetség tárgyalásokat folytat a kormánnyal arról, hogy a kistelepülések boltüzemeltetői adókedvezményben részesüljenek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!