2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Népzenérõl szólt a napForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-02-22 11:42:27
Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Népzenei Találkozót, február 20-án a Faluházban.

Délelõtt hálaadó Istentisztelettel indult a nap a református templomban, ahol ifj. Tóth Gyula, a helyi népdalkör vezetõje citerázott, Kiss Ferenc népzenész pedig tárogatózott. Ezután a megjelent csoportok szalagokat helyeztek el a települést jelképezõ kopjafánál, majd a Tájháznál gyûltek össze, ahol kiállítást tekinthettek meg, valamint szíves vendéglátásban részesültek. 

Délután a Faluházban folytatódott a program. Minden résztvevõ csoport és szólista színpadra lépett egy-egy dalcsokorral. A rendezvényen jelen volt Varga József polgármester, Gyula Ferencné országgyûlési képviselõ, Dr. Joób Árpád népzenész, a Nyíregyházi Fõiskola ének-zene tanszékének vezetõje, és Birinyi József, a KÓTA társelnöke. Az est fénypontja az Arany Páva díjak átadása volt, ami különleges eseménynek számít, hiszen nem szokták kihelyezett helyszínen átadni ezt a jelentõs szakmai elismerést. Arany Páva díjat vehetett át Dr. Joób Árpádtól a Csökmõi Népdalkör, a Szeghalmi Sárrét Népdalkör, a Száztagú Népdalkör, és a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör.

A tombolasorsolás és vendéglátás után jó hangulatú mulatozás következett.

A rendezvényen fellépõ csoportok, szólisták: Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör
, Csökmõi Népdalkör, Ifj.Tóth Gyula, Kiss Ferenc citerás, Kovácsné Vincze Katalin szóló, Nyíracsádi Népdalkör, Szeghalmi Sárrét Népdalkör,  Berettyóújfalui Pávák, Szederinda Énekegyüttes, Szabó Mariann énekes, Nyíracsádi Citeraegyüttes, Hévízgyörki Asszonykórus, Körösmenti Citeraegyüttes Komádi.


Galéria
Hozzászólások
Beküldte: papa (2010-03-08 20:24:50)

Csatlakozom a elõttem szólókhoz nagyon jó volt ez a színvonalas rendezvény.

Gratulálok a szervezõknek.

Beküldte: Olvasó (2010-02-26 22:03:56)

Igen ez az amire szükségük van ma az embereknek.A Népzene szeretete össze kovácsolja az embereket és ezért kellene sokkal több ijen rendezvény a Faluházban .Gratulálok a szervezõknek!

Beküldte: Kati (2010-02-26 09:28:45)

Nagyon jól sikerült rendezvény volt. Jól éreztem magam! A fellépõk mind nagyon ügyesek voltak. Színvonalas volt az egész nap.

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!