2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Elõzetesben a markolós ámokfutóForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-22 17:31:46
Elõzetes letartóztatásba helyezte a bíróság hétfõn a sárvári ámokfutót. Az 51 éves férfi vasárnap 22 tonnás munkagépével felborított és kilapított egy rendõrautót.

Hivatalos személy ellen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Székely Tamás, az ügyet vizsgáló Szombathelyi Nyomozó Ügyészség szóvivõje.

Az 51 éves férfit igazoltatni akarták a rendõrök, mert rendszám nélkül közlekedett vasárnap Sárváron. A sofõr azonban a többszöri jelzés ellenére sem állt meg, úgyhogy a belvárosban keresztbe állt elõtte egy rendõrautó. Szemtanúk szerint ekkor a munkagép egy pillanatra megállt, majd a sofõr "megdöglötök rendõrök" kiáltással tolni kezdte maga elõtt az egyébként sebességméréshez használt, civilnek látszó rendõrautót. A járõrök még idejében kiugrottak a kocsiból, így nem esett bajuk. Közben a markoló kerekére négy lövést is leadtak a rendõrök, de ennek sem volt hatása.

Az ámokfutót végül egy 29 éves törzsõrmester fékezte meg, aki felmászott hozzá a vezetõfülkébe, és tulajdonképpen kituszkolta a férfit a vezetõülésbõl. Pintér Gábor azt mondta a Független Hírügynökség tudósítójának, hogy nem volt ideje mérlegelni. Azt hitte, hogy az egyik kollégája nem tudott kiugrani a rendõrautóból, ezért akarta mindenképp megállítani a markoló sofõrjét. A törzsõrmester szerint hosszasan dulakodott a férfival, aki nyilvánvaló részegsége és kora ellenére meglepõen nagy ellenállást tanúsított.

Gulyás Ferenc alezredes, Sárvár rendõrkapitánya szerint munkatársai szakszerûen, törvényesen jártak el. Mind a fegyverhasználat, mind a testi kényszer abszolút indokolt volt a szokatlan helyzetben.

Az 51 éves férfi ellen a rendõrség kezdett nyomozást, de az ügyet hétfõn reggel átadták a Szombathelyi Nyomozó Ügyészségnek. Õk néhány órával késõbb kezdeményezték a férfi elõzetes letartóztatását.

A férfi bilincsben érkezett a bíróságra, ahol azt mondta az újságíróknak, hogy nagyon sajnálja a történteket. Azt is hangsúlyozta, hogy a rendõröket nem akarta bántani, a munkagéppel azért nem tudott megállni, mert elromlott rajta a fék.

A bíróság elrendelte a férfi elõzetes letartóztatását.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!