2024. április 24. Szerda, György.
 
Rejtélyes hangfelvételtõl tarthat Budaházy?Forrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-23 19:40:35
Információink szerint egy titokban készült hangfelvétel az egyik legfõbb bizonyíték a terrorcselekmények elkövetésével gyanúsított Budaházy György ellen.

Az ügyészség ezt nem erõsítette meg, de nem is cáfolta.

Mentõk ápolták Csintalan Sándort 2007. decemberében. A volt politikust, és a HírTV mûsorvezetõjét az ügyészség szerint egy olyan terrorszervezet tagjai bántalmazták, amelyet Budaházy György vezetett.

„Ez a szervezet úgy épült föl, hogy volt egy csúcsirányítója Budaházy személyében, és voltak ennek a mozgalomnak idézõjeles katonái, akik ajánlkoztak, vállalkoztak különbözõ támadásokban való részvételre” – mondta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Fõügyészség szóvivõje.

Összesen 16 embert gyanúsítanak több Molotov-koktélos támadással és robbantással. 11-en vannak elõzetesben. Köztük a terrorszervezet vezetésével gyanúsított Budaházy György, aki azonban ennek ellenére indulni szeretne a választásokon. Támogatói szerint, ha elég ajánlószelvényt gyûjt össze, jelölt lesz, és mentelmi jogot kap.

„A mentelmi jog az a lehetõség, amivel Budaházy György ki tud jönni, és például nemcsak, hogy a családjához ki tud jutni, de el tud jutni a széles nyilvánossághoz is” – mondta Novák Elõd, a Jobbik alelnöke.

Támogatói azzal érvelnek: nincs bizonyíték Budaházy bûnösségére. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a rendõrök egyik legfõbb bizonyítéka egy titokban készített felvétel, amin a szervezet egyik tagja beszél az addig elkövetett akcióikról. Ezt az ügyészség nem erõsítette meg, de nem is cáfolta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!