2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Több mint egymilliárd forint kamatmegtakarítás a letelepedési kötvényekkelForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-18 18:12:34
Címkék: Bihari hírek
Több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást ért el az állam tavaly év végéig a Letelepedési Magyar Államkötvényekkel (LMÁK) - közölte az Államadósság kezelő Központ.

A tájékoztatás szerint a letelepedési kötvények értékesítése arra nyújtott lehetőséget, hogy más, kedvezőtlenebb feltételű külföldi adósság felvétele helyett ezen belföldi kötvény biztosítsa a deviza-finanszírozást. A belföldön 2013-2016 között 1,29 milliárd euró (397 milliárd forint) értékben kibocsátott kötvény ennyivel kevesebb külföldi devizaadósság kibocsátását tette szükségtelenné.

A letelepedési kötvényekkel történő adósságfinanszírozás előnye az volt, hogy csökkentette a forrásbevonás koncentrációját, a külföldi eladósodást, a diverzifikációnak köszönhetően pedig csökkent a kockázat - olvasható a hirado.hu-n.

Emellett a program elindításakor, 2013-ban megállapított kedvező kamatfeltételeknek köszönhetően csökkentette a kamatkiadásokat - tették hozzá. 2016 végéig több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást realizált el az állam az LMÁK kötvényekkel - írta az ÁKK.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!