2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Az informatikai képzések versenyképességén javít a kormányForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-19 19:06:37
Címkék: Bihari hírek
Az informatikai képzések versenyképességén javít a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy új programmal, amelyen keresztül hallgatók informatikai szakemberektől tanulhatnak.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

 

Szeptembertől 21 intézményben indítanak ingyenes, informatikus hallgatóknak szóló képzéseket, amelyeken a diákok valódi vállalati szakemberektől tanulhatnak.

A Programozd a jövőd! program része a felsőoktatási intézmények és az infokommunikációs vállalatok közötti együttműködésnek. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára kiemelte, az informatikai képzettséget javító 8,2 milliárd forintos uniós programban várhatóan 2020 végéig 6-8 ezer diák vehet részt a kurzusokon.

 

Az NFM államtitkára azt reméli, a program révén jelentősen növekedik az informatikai szakmai végzettségűek száma, a hallgatók pedig naprakész elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek. A kezdeményezéshez a Red Hat, az Oracle, az SAP és a National Instruments csatlakozott, a cégek a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökséggel kötöttek megállapodást.

Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége főtitkára hangsúlyozta, a munkaerőpiacon radikális változások következnek be, a digitális képzést növelni kell minden munkakörben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!