2018. május 24. Csütörtök, Eszter.
 
Visszavágták az egyik népszerű uniós kapacitásbővítő pályázat keretétForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-19 21:21:14
Címkék: Bihari hírek
A néhány nappal ezelőtt közzétett összefoglalóhoz képest 5 milliárd forinttal 27,4 milliárd forintra csökkentette az Irányító Hatóság az egyik legelső és népszerű uniós kapacitásbővítési pályázat keretösszegét - derült ki egy hétfői közleményből.

A kormány hivatalos pályázati oldalán megjelent közlemény szerint két ponton módosult a "Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása" című (GINOP-1.2.1-14 kódszámú) felhívás:
1. A Felhívás 1.2 A Felhívásra rendelkezésre álló forrás pontjában a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 27,4 Mrd Ft-ra módosul.
2. A Felhívás 4.1. A projekt végrehajtására rendelkezésre álló időtartam pontjában: "A projekt fizikai befejezésének meg kell történnie legkésőbb 2018. május 31-ig. A támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolása (záró kifizetési igénylés) benyújtásának végső határideje legkésőbb 2018. augusztus 31."

A fenti első ponthoz lényeges: még a június 8-án feltöltött GINOP pályázati menetrendben is 32,4 milliárd forintos keretösszeg szerepelt, így tehát 5 milliárd forintos keretszűkítés történt.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a hivatalos kormányzati pályázati statisztikák szerint a GINOP-1.2.1-14 kódszámú pályázatra a benyújtott támogatási igény 42,76 milliárd forintnál állt, amelyből 27,9 milliárd forintot tett ki a megítélt támogatások volumene, de a hatályos szerződések összege csak 27,3 milliárd forintot tett ki 664 darab pályázatra. Így az eddig hatályos szerződési összeghez képest nem történt keretszűkítés. Csupán annyi történt, hogy az elméletileg lehetséges maximálisan kifizethető keretet csökkentették vissza arra a szintre, amit a pályázatok előrehaladása alapján lehetségesnek látnak kifizetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!