2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Így lehet kis plusz pénzt kérni az önkormányzattól a nyugdíjasoknakForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-24 14:43:36
Címkék: Bihari hírek
Számos helyi pénzbeli támogatás létezik a nyugdíjasoknak, ezek után az önkormányzatoknál kell érdeklődni.

 

2015. március 1-től jelentősen átalakult a szociális segélyezési rendszer, így az önkormányzatok saját hatáskörben dönthetnek arról, milyen élethelyzetekben nyújtanak települési támogatást, amikből sok helyen a nyugdíjasok is részesülhetnek - hívja fel a figyelmet összeállításában a Pénzcentrum.

Gazdagabb településeken természetesen bőkezűbbek az önkormányzatok, míg szegényebb településeknél a támogatások mértéke is alacsonyabb lehet, de számos különböző címen kínálnak nyugdíjkiegészítést a települések.

Létezik élelmiszertámogatás, krízistámogatás, gyógyszertámogatás, oltási támogatás, lakásfenntartási támogatás, lakás-helyreállítási támogatás, adósságkezelési támogatás, jövedelempótló rendszeres támogatás, temetési támogatás, uszodabérlet támogatás, karácsonyi élelmiszertámogatás, és életkortól függő egyszeri támogatás is.

A lap hozzáteszi, hogy önkormányzatonként eltérő lehet, hogyan kell jelentkezni egy-egy támogatásra, de első lépésként mindig a helyi önkormányzatnál érdemes érdeklődnünk, hogy egyáltalán milyen támogatási lehetőségek vannak és azok milyen feltételekkel vehetőek igénybe.

A támogatások egyébként alanyi jogon vehetőek igénybe, azonban abban az estben, ha mi gondoskodunk egy nyugdíjas eltartásáról, vagy ápolásáról, akkor akár ezen a címen is igénybe vehetjük a hozzájárulást.

A lap megemlíti, hogy az egyszeri támogatások összege általában 5-10 ezer forint körül mozog, a rendszeres támogatások közül pedig például a gyógyszertámogatás összege 3 000 - 8 000 forint körül mozog egy hónapban, lakhatási támogatásokra pedig 3 500 - 7 200 forint között lehet szert tenni havonta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!