2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Szuper helyekre indít új járatokat a Wizz AirForrás: hvg.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-24 16:26:46
Címkék: Bihari hírek
A svájci Bázelbe és a norvégiai Stavangerbe indít járatot a 2018-as nyári menetrendben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság.

 

Bázelbe márciustól hetente ötször, Stavangerbe pedig májustól hetente kétszer indulnak majd a légitársaság gépei. Újdonság az is, hogy két új Airbus A321-es gépet állomásoztatnak jövő tavasztól Budapesten, amelyek így 20 százalékkal növelik a budapesti kapacitást. A két géppel növelik a járatszámot egyebek között Milánóba, Moszkvába, Rómába és Barcelonába is.

Tovább nő a légitársaság flottája is, a 2015-ben rendelt 110 darab Airbus A321-es mellé további 10, ugyanilyen típusú gépet rendelt.

Az amerikai Indigo részvényeinek eladásával kapcsolatban Váradi József, a légitársaság ügyvezetője azt mondta, befektetőjük teljes érdekeltségük mindössze 15 százalékát adta el, ezek részvényben voltak, de más változás nem történt, az Indigo továbbra is befektető marad a Wizz Airben.

A légitársaság a január-májusi időszakban 23 százalékkal több utast szállított, és a várakozások szerint az év végéig tartja majd ezt a bővülési ütemet. A 2017-es pénzügyi évben az előző évihez képest 18 százalékkal több, 22,7 millió utast szállított a Wizz Air.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!