2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Szigorúan szabályoznák, kit engednek haza már egy nappal szülés utánForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-26 19:55:44
Címkék: Bihari hírek
Rendkívül szigorú feltételekhez kötnék, mely esetekben mehet haza 24 órával a szülés után az anya és az újszülött a kórházból – mondta a Jahn Ferenc kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa hétfőn az M1 csatornán. Csákány György szerint nem lehetne például hazaengedni az első gyerekét szülő nőt, a császármetszéssel szülőket, illetve azokat, akiknél komplikáció lépett fel szülés közben – írja az MTI.

Ahogy múlt héten mi is megírtuk, egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával. A tervezete szerint a normális diagnózisú, 2499 gramm feletti születési súlyú újszülötteket engedhetik majd haza, ha a szülés a 37-41. terhességi hét között történt. A változtatásról először beszámoló Magyar Nemzet cikke szerint viszont félő, hogy a szakember- és helyhiány miatt a kórházak javasolják majd a nőknek, hogy menjenek haza, esetleg el is küldik őket.

Csákány György most azt mondta, az eddig megszokott három nap benntartózkodásra a finanszírozás miatt volt szükség, nem szakmai szempontok miatt.

Hozzátette azt is, hogy aki megfelel az előírásoknak és haza akar menni, az mehet, aki viszont maradni szeretne, annak nem kell mennie.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!