2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Nyugdíjasokat vertek át üdülési joggal, gigabírságot kaptakForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-27 20:25:46
Címkék: Bihari hírek
A GVH 22,5 millió forintos büntetést szabott ki a Dinasztia Wellness Kft.-re, mert az megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával – írja a GVH közleményében.

A Dinasztia Wellness Kft. 2012 novemberétől telefonos és személyes, szóbeli egyeztetések keretében népszerűsítette üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlatait. A GVH vizsgálata szerint a cég azt üzente az üdülési joggal már rendelkező fogyasztóknak, hogy meglévő üdülési jogaikat eladja, amelynek feltétele egy új üdülési jog megvásárlása, és az újonnan megvásárolt üdülési jogot belátható időn belül képes értékesíteni.

A vállalkozás egyúttal hitelszerződéseket is közvetített a fogyasztóknak – ügynökként eljárva – az új üdülési jog megvásárlásához szükséges vételár finanszírozásához.

A GVH döntésében megállapította, hogy a vállalkozás 2012 novemberétől tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert azt a valótlan benyomást keltette a fogyasztókban, hogy üdülési jogok másodlagos értékesítésével foglalkozik, a továbbértékesítési szolgáltatásnak, illetve a másodlagos értékesítés eredményességének pedig az a feltétele, hogy a fogyasztó újabb üdülési jogot vásároljon. Emellett valótlan állításokat tett az értékesítés eredményességére, az üdülési jogok eladhatóságára vonatkozóan.

A 22,5 milliós büntetés kiszabásakor figyelembe vették, hogy a kampány sérülékeny fogyasztókat célzott, akiknek jelentős kárt okozott, és hogy jelentős előnyre tett szert a cég az ügyfelek megtévesztésével.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!