2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Félidõig lefocizta a Stuttgart a BarcelonátForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-24 19:40:25
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében a Stuttgart az elsõ félidõben jogosan vezetett a Barcelona ellen, a címvédõ a szünet után fordított, az 1-1-gyel a továbbjutás esélyese. A Bordeaux 1-0-ra legyõzte az Olimpiakoszt Athénban.

Meglepõen kezdõdött a legsimábbnak gondolt BL-nyolcaddöntõ, a Bundesligában csak vergõdõ Stuttgart az elsõ percek kiegyenlített játéka után beszorította a Barcelonát. A címvédõ nem tudta megtartani a labdát, a stuttgartiak a széleken gyors támadásokat vezettek, és ha komoly helyzetig nem is jutottak, jobban futballoztak.

 

A 25. percben a hétvégi bajnokin négy gólt szerzõ Cacau góljával szerzett vezetést a Stuttgart: Timo Gebhart tökéletes labdát ívelt a bal oldalról a hosszú sarokra, az ezúttal jobbhátvédként játszó Puyol elnézte a beadást, a brazil támadó a tehetetlen Victor Valdes kapujába stukkolt.

 

Nem állt vissza a német csapat, a Stuttgart egyre nyomasztóbb fölényben játszott. Messi szinte labdába sem ért, a hazaiak középpályája a labdaszerzésekbõl gyorsan ért fel a Barcelona kapuja elé. A katalánok megúsztak egy 11-est Pique kezezése után, az elsõ félidõben az esélytelennek tartott Stuttgart lefocizta a pályáról a címvédõt.

 

A második félidõ elején az elsõ komoly helyzetébõl egyenlített a Barcelona. Pique fejelt le egy ívelést Ibrahimovicnak, aki elõször a kivetõdõ Lehmann kapusba lõtt, de annyira egyedül hagyták, hogy a kipattanót még meg is igazíthatta, mielõbb a kapuba passzolta.

Pep Guardiola átszervezte a csapatát, amely a második félidõben már sokkal jobban játszott. Ibrahimovic lõhetett volna újabb gólt, Molinaro a gólvonalon kézzel mentett, de a játékvezetõ nem látta, ahogy azt sem, hogy a svéd csatár is kézzel tette maga elé a labdát. A Barcelona megelégedett a fölényével, a Stuttgart pedig messze volt a szünet elõtti játékától, maradt a döntetlen.

Az Olimpiakosz beszorította a Bordeaux-t a másik keddi nyolcaddöntõ elsõ 25 percében, a csoportgyõztes franciák alig lépték át a felezõvonalat. A görögök jó tempót diktáltak, nagy helyzeteik nem voltak, de a játékukban benne volt a gól, mégis a Bordeaux szerezte meg a vezetést az elsõ félidõ hosszabbításában.

 

Yoann Gourcuff ívelt pontosan a kapu elé, és a védõk között jól emelkedõ Ciani a kapuba csúsztatott. A gól megnyugtatta a francia bajnokot, sokkal jobban kezdte a második félidõt: elsõsorban Gourcuff volt tarthatatlan, két helyzet is az irányító megmozdulásai után maradt ki. A görögök válaszul a meccs helyzetét hagyták ki az 58. percben: Raul Bravo beadását Enzo Maresca fejelte a kapufára.

 

A mezõnyben jól játszó, a labdát gyorsan járató Olimpiakosz nem bírt a Bordeaux-val, a franciák jól védekeztek, a görögök pedig a hajrára elfáradtak. Maresca egyenlíthetett volna, de fejesét a gólvonalon mentették a védõk, majd a négyperces hosszabbításban LuaLua néhány lépésrõl a meccs ziccerét hibázta el. Maresca végül betalált, de a játékvezetõ nem adta meg a közeli fejesbõl esett gólt, maradt a 0-1, amivel a Bordeaux szinte a nyolc között érezheti magát.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntõk:

VFB Stuttgart-Barcelona 1-1 (Cacau 25., ill. Ibrahimovic 52.)

Olimpiakosz Pireusz-Girondins Bordeaux 0-1 (Ciani 45 + 2)

A visszavágókat március 16-án rendezik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!