2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb csodaszerről derült ki, hogy haszontalanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2017-06-27 21:13:35
Címkék: Bihari hírek
Ezúttal cukorbetegeknek ígértek tapaszt, de kiderült, semmilyen gyógyító hatása sincs.

Webáruházból lehet rendelni a DiaRemedium nevű tapaszt, amelyet cukorbetegek ajánlanak. Honlapjukon azt ígérik, a természetes összetevőket tartalmazó tapasz segít beállítani a vércukorszintet, ezért nem kell félni az üszkösödéstől sem. Elképesztő áron kínálják a csodaszert, amelyről kiderült: nem gyógyító hatású.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet arra kéri a betegeket, hogy ne rendeljenek a tapaszból, mert nem Magyarországon sem gyógyszerként sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel.

Az OGYÉI megjegyezte, nem tudni, hogy pontosan milyen összetevőket tartalmaz a tapasz, de még ha a dobozon felsoroltak benne is vannak, azok akkor sem fejtenek ki gyógyító hatást. Azt írták, a DiaRemedium közegészségügyi kockázatot jelenthet.

Az intézet már megkereste a külföldi szerver tárhely-szolgáltatóját, hogy elérhetetlenné tegyék a honlapot, de ha ezt nem teszik meg, akkor a helyi gyógyszerhatósághoz fordulnak.

Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója arra kéri a betegeket, hogy ne vásároljanak bizonytalan minőségű és összetételű terméket, és kezeljék fenntartással a túlzó ígéreteket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!