2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Magyarok Nyilai: megszólal a koronatanúForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-24 19:51:57
Az RTL Híradó birtokába került néhány részlet abból a titokban készített hangfelvételbõl, amelyik a legfontosabb bizonyíték a Magyarok Nyilai néven ismert terrorizmussal vádolt csoport ellen.

A felvételen a szervezet egyik, azóta elõzetes letartóztatásban lévõ tagja elismeri, õk verték meg Csintalan Sándor mûsorvezetõt, õk dobtak Molotov-koktélt országgyûlési képviselõk házára, és õk robbantottak Szilvássy György nyaralójánál.

- Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
- És az mi?
- Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyûlési képviselõkre, mi robbantottunk a Szilvássynál, én lõttem a Hiller házára, mit akarsz még?


Ez egy titokban készített hangfelvételben hangzik el.

Csintalan Sándort, a Hír Televízió mûsorvezetõjét 2007. decemberében egy társasház teremgarázsában verték össze. Hiller István oktatási és Kóka János akkori gazdasági miniszter ingatlanjai ellen néhány nappal késõbb hajtottak végre támadást. Szilvássy György titkosszolgálati miniszter nyaralójánál pedig 2008. szeptemberében robbantottak.

A hangfelvétel Benkõ György kocsijában készült, aki éve óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzõterembe jártak. Benkõ azt mondja, az ismerõse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett.

„Úgy gondoltam, hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen. Azt, hogy szétverünk egy várost, embereket, rendõröket, civileket, autókat, bármit” – mondta Benkõ György.

Azt állítja, úgy tett, mintha maga is szélsõséges radikális lenne, miközben minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Ezután bevonták abba a merényletbe, amit Ecsõdi László szocialista országgyûlési képviselõ ellen terveztek.

- Ez az éjszakai történet ez tulajdonképpen a jövõ hétrõl szól.
- A jövõ hétrõl?
- Igen. Lent van egy kézigránát az egyik országgyûlési képviselõ lakására. Sofõr kell. És akkor utána nem hivatalosan külsõs munkatárs vagy.
- Az nem semmi.


Benkõ az akció elõtt feljelentést tett a rendõrségen. Ezután csapott le a rendõrség a csoport tagjaira, jelenleg 16 embert gyanúsítanak azzal, hogy terrorcselekményeket követtek el, köztük Budaházy Györgyöt, aki az ügyészség szerint a terrorszervezetet vezette.

A titokban készült hangfelvételbõl többet is hallhatnak csütörtökön este, az Akták különkiadásában!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!