2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Frissítés miatt leáll az Ügyfélkapu hétvégénForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-25 19:36:36
Ha minden jól megy, és nem akadnak váratlan problémák, akkor hétfõtõl új felületen lesz elérhetõ a portál. Ha nem sikerül az átállás, a régi felület marad tavasz végéig.

Az Ügyfélkapu új felületét és bevezetését az üzemeltetõ Kopint-Datorg Zrt. február végére, egy ügyintézési szempontból csendesebb idõszakra tervezte, és ezt a szándékot bizonyítja az, hogy a magyarorszag.hu oldalán napok óta olvasható a figyelmeztetés: „Tisztelt Felhasználó! Értesítjük, hogy a Kormányzati Portálon és az Ügyfélkapun 2010. február 26-án (péntek) 22:00 órától március 1-én (hétfõ) 04:00 óráig karbantartás lesz. Ezen idõszak alatt a kormányzati portál és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetõek. Szíves megértését és türelmét elõre is köszönjük!”

 

Az IT café megkeresésére Szakmáry Ákos, a Kopint-Datorg üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy valóban nekifogtak annak a munkának, melynek célja, hogy hétfõtõl már az új portálon intézhessék ügyeiket a magyar polgárok. Szakmáry szerint az átállás elõkészítése már folyik, elindult a szinkronizálás a régi és az új rendszer között, az eddigi teszteredmények kedvezõek, és minden esély megvan a zökkenõmentes átállásra.

Szakmáry Ákos ugyanakkor felhívta arra a figyelmet, hogy egy ekkora rendszernél a legalaposabb felkészülés sem tud minden változót figyelembe venni, és bár most úgy látják, egy százalék alatt van annak esélye, hogy e folyamat megakad, teljesen biztosan nem jelentheti ki, hogy hétfõn mindenképp az új portállal találkozunk. Több száz oldalas, egységekre lebontott visszaállítási tervvel készültek az esetleges, elõre nem látható hibák megjelenésére, mivel ha úgy látják, hogy a rendszer stabilitását veszélyezteti egy váratlan probléma, akkor idõlegesen visszaállnak a régi felületre (ha valamilyen okból most nem sikerülne a váltás, akkor az ügyintézési kampányok miatt legközelebb csak a tavasz végén próbálhatják meg újra).

Az átmenetre 50 órás keretet kaptak az üzemben tartó Miniszterelnöki Hivataltól, ez idõ alatt nemcsak a migrációt hajtják végre (ez önmagában néhány óra), hanem az összes érintett nagy állami, közigazgatási egység informatikusaival együtt tesztelik a rendszert – fõként a tesztek miatt szükséges ilyen hosszú leállás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!